Zonnepanelen van Expert Deal

Wil je zonnepanelen van Expert Deal laten plaatsen? Dan is het verstandig dat je snel mijn bericht leest. Op steeds meer daken verschijnen er zonnepanelen en deze panelen zetten zonlicht om in stroom. Dit verlaagt je energiekosten aanzienlijk, maar even een paar zonnepanelen op het dak leggen is niet voldoende.

Er komt namelijk een hele installatie aan te past en is jouw dak eigenlijk wel geschikt? Hoeveel panelen heb je nu eigenlijk precies nodig en hoe zit het nu precies met de elektriciteitsmeter?

Waar bestaan zonnepanelen van Expert Deal uit?

Naast de zonnepanelen op het dak bestaat de installatie uit;

  • bekabeling
  • een omvormer
  • extra groep in de meterkast
  • en vaak een monitoringsysteem

Deze omvormer zet de gelijkspanning van deze zonnepanelen om naar de wisselspanning van het elektriciteitsnet. Dan van de omvormer loopt er een kabel naar de elektriciteitsmeter via een aparte groep in de meterkast.

Vaak zal dus bij de installatie een nieuwe groep toegevoegd moeten worden. De elektriciteitsmeter moet teruglevering aan het net kunnen registreren. Heb je nog een oude meter met een draaiende schijf, dan zie je die ook daadwerkelijk terugdraaien.

De meeste omvormers worden geleverd met een monitoringsysteem. Dat is heel zinvol en een eventuele meerprijs waard. Je ziet hoeveel stroom jouw panelen daadwerkelijk leveren. Omdat je die stroom soms direct zelf verbruikt, staat dit niet gelijk aan wat je via je elektriciteitsmeter aan het net teruglevert. Zonder monitoring kun je de precieze opbrengst van zonnepanelen dus niet achterhalen. Lees hier meer over zonnepanelen van Expert Deal.

loading
×
ffstyles.eu