Vlonderplanken


Hardhout is er diverse kwaliteiten op de (online) markt, wij verkiezen een hoogwaardig kwaliteit. Vlonderplanken zijn er in diverse lengtes en diktes.

Naast de hardhouten vlonderplanken is het van belang dat je ook kiest voor de juiste vlonderpalen, betontegels, hardhouten onderliggers en/of anti-worteldoeken. Als je hierover advies wil dan mag je altijd bellen of mailen. Maar nu eerst verder over hardhouten vlonderplanken en kwaliteit.

Verkeerde besparing

Vaak probeert men te besparen op het aantal palen en balken bij een vlonderplanken schutting, beschoeiing of overkapping. Maar een fundering is uiterst belangrijk voor om tot een stevig en goed resultaat te komen. Als je wil besparen, dan kan je dit beter doen op de plankdikte dan op aantal balken en palen voor jouw fundering.

Als je met hout werkt, dan weet dat hout ook ‘werkt’. Je zal altijd rekening moeten houden met een tussenruimte. Er zal ruimte voor de werking van hout moeten achterblijven, zo als je werkt met vlonderplanken. Bij hardhouten planken is dit bijvoorbeeld 8mm, bij planken van 14,5 cm breed. Extra tip; blijf altijd een paar centimeters van gebouwen vandaan.

Gladheid vlonderplanken voorkomen

Door regelmatig een onderhoud aan je vlonder planken te verrichten zal de kans op gladheid al automatisch verminderen. Maar mocht het toch gebeuren dan zet hiervoor gelijk een middel in, we willen natuurlijk ongelukken voorkomen.

Er bestaat een anti-slip olie, deze is korrelig waardoor, heel logisch, de gladheid gelijk afneemt en verdwijnt. Heb je vragen over het onderhoud van jouw vlonder planken, dan pak de telefoon of mail ons even. We hebben je graag verder door de kennis die we in huis hebben.

loading
×
ffstyles.eu