HDR 4K

De combinatie HDR 4K is misschien wel de beste combinatie op dit moment, als je het maximale uit je films en series wilt halen. HDR staat voor High Dynamic Range en het is momenteel een van de nieuwe ontwikkelingen om de beeldkwaliteit van televisies nog beter te maken.

Samsung heeft zijn nieuwe televisies al in het hogere segment uitgerust met SUHD, waarmee het beeld nog scherper en kleurrijker wordt. HDR is dan ook een aanvullende technologie, waarmee je een betere kleurweergave en hogere helderheid kunt bereiken. Ook maakt HDR het mogelijk om zowel donkere als lichte kleuren naast elkaar te tonen.

Fotografen waren al bekend met het begrip en op je smartphone zit er ook vaak een HDR-functie, waarmee je extra indringende foto’s kunt maken. Zo wordt HDR extra vaak overdreven gebruikt voor een extra dramatisch effect.

Spelen met donker en licht

HDR kun je eigenlijk zien als een softwarematige toevoeging aan je televisie, die het mogelijk maakt om de helderheid op specifieke plekken van je televisie op te schroeven.

Het grote voordeel daarvan is dat alleen de helderheid daar een flinke boost van krijgt, waar het precies moet. Zo worden de donkere gebieden die donker moeten blijven, blijven dat dan ook bij HDR. En als het echt nodig is, worden ze zelfs nog iets donkerder.

loading
×
ffstyles.eu